Hoe gebruik ik het knijpzakje?

Nom Nom Kids Knijpzakje vullen

Vullen

Gebruik je het zakje voor het eerst? Was deze dan eerst af volgens de onderstaande instructies. Open het zakje door de zijflapjes te openen terwijl je de doorzichtige zip tape goed vast houd. Zet het zakje geopend op de zijkant en zorg dat het dopje er goed op vast gedraaid zit. Vul het zakje met een lepel of maatbeker tot de bovenkant van het vulraampje (aan de achterkant op het knijpzakje max fill line) Sluit de zipsluiting terwijl je overtollig lucht uit het zakje knijpt. Zo blijft de inhoud langer goed. Bewaar in koelkast, vriezer of koelbox met koelelement tot gebruik. Let op de houdbaarheid van de inhoud.

Eten

Houd het zakje rechtop met de dop naar boven en draai de dop er af. Bij gebruik voor het voeden van een baby kan je het eten in een lepeltje knijpen en zo je baby voeden. Een oudere baby of Peuter kan het eten, voorzichtig direct uit het knijpzakje zuigen. Als de voeding wat dikker is, kan je (kindje) zachtjes in het zakje knijpen. Draai de dop na gebruik weer op het zakje om te voorkomen dat voedsel indroogt en dat je de dop niet kwijtraakt.

Opwarmen

Om de inhoud op te warmen plaats je het afgesloten knijpzakje voor 1-2 minuten in kom warm water (geen kokend water!), totdat de inhoud de juiste temperatuur heeft bereikt voor het voeden. Kneed het knijpzakje met je handen om de inhoud goed te mengen. Test altijd eerst zelf de temperatuur voordat je het aan je kindje geeft. Niet in de magnetron opwarmen, hiermee kan je het zakje beschadigen.

Reinigen

Voor de handafwas: Je kunt het knijpzakje het best afwassen met behulp van een flessenborstel of een zacht vaatdoekje in warm water met afwaszeep. Zorg dat alle etensresten zijn verwijderd uit het tuitje door er water doorheen te laten stromen. De dop op dezelfde manier goed reinigen.

In de vaatwasser: Spoel het knijpzakje eerst goed af om etensresten te verwijderen. Zet het geopende knijpzakje met de opening naar beneden in het bovenrek van de vaatwasser, voor het beste resultaat plaats je het knijpzakje over 2 pennen. Plaats het dopje in de bestekbak. De hoekjes aan de zijkant bij de brullende leeuw zijn zo gemaakt dat het water weg kan lopen, deze kan je met behulp van een pen of een steel van een lepel iets wijder maken. Schud eventuele waterresten er af en laat het knijpzakje drogen in de open positie, of gebruik het zakje meteen weer. Zorg dat het knijpzakje volledig droog is voordat je het zakje plat vouwt.

Zo nu en dan zou je het knijpzakje kunnen steriliseren met een sterilisatie vloeistof of tabletten van b.v. Milton of Suavinex. De knijpzakjes kunnen niet gesteriliseerd worden d.m.v. en magnetron of stoom sterilisator, deze zullen de knijpzakjes beschadigen.

© 2015 - 2023 Nom nom kids herbruikbare knijpzakjes en snackzakjes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel