Wat zijn knijpzakjes en waar gebruik je het voor?

Wij leggen graag uit waar al het tumult goed voor is:

Wat zijn Knijpzakjes:

Je kent ze misschien wel de knijpzakjes van de grote voedsel fabrikanten, met yoghurt, fruit en babyvoeding. Deze gevulde knijpzakjes zijn niet goedkoop en dat is ook wel logisch; want zoals wij ook weten de verpakking is het duurst. Bovendien deze verpakkingen zijn bedoeld voor eenmalig gebruik, dus wat gebeurt er? Na gebruik verdwijnt het weer in de afvalbak....

De Nom Nom Kids herbruikbare knijpzakjes zijn ook niet goedkoop, maar je kan ze wel hergebruiken en vullen met je eigen yoghurt, fruit of babyvoeding. Dat maakt het gebruik van knijpzakjes goedkoper, beter voor het milieu en je kan zelf bepalen wat je er in doet.

Daarnaast zijn de knijpzakjes van Nom Nom Kids, in tegenstelling van die van de meeste grote voedselfabrikanten, alleen gemaakt van plastic. Het is een combinatie van PET, Nylon en PE. De knijpzakjes bevatten geen weekmakers zoals BPA, PVC en Phthalate, en worden gemaakt in een fabriek die gespecialiseerd is in het maken van baby en voedselverpakkingsproducten. De dopjes zijn “choke proof” om te voorkomen dat een kindje er in kan stikken. De knijpzakjes voldoen aan de Europese richtlijn 10/2011.

Waar gebruik je de knijpzakjes voor?

De Nom Nom Kids knijpzakjes zijn met name bedoeld voor kinderen tussen de 6 maanden t/m 6 jaar. Het knijpzakje kan gevuld worden met babyvoeding, smoothies of yoghurt. Het knijpzakje is handig voor onderweg en op stap, voor voedingen en als tussendoortje of als toetje aan het einde van de maaltijd. Je bepaald zelf wat er in zit en je hergebruikt het knijpzakje keer op keer. (wij garanderen minimaal 40 x hergebruik)

Vanaf 6 maanden:

Baby's gaan vanaf 6 maanden wennen aan vast voedsel. De Nom Nom Kids Knijpzakjes zijn geschikt voor in de vriezer, zo kan je de zelfgemaakte babyvoeding in porties invriezen. De knijpzakjes zijn makkelijk op te warmen in een schaaltje met warm water en zo zijn ze handiger dan "gewone" bewaarbakjes. Om je baby te voeden knijp je wat voeding in een lepeltje en zo geef je eenvoudig de eerste hapjes! Kijk ook eens bij onze tips en adviezen voor het voeden van Baby's.

8 maanden +:

De meeste baby's van 8 maanden zijn handig genoeg dat ze het knijpzakje al zelf kunnen vast houden en gebruiken. De eerste paar keer zal het even oefenen zijn en zit je kindje misschien helemaal onder, maar snel genoeg lukt het ze wel. Als je kindje graag knijpt in het knijpzakje, doe er dan een wat dikkere puree of smoothie in en bouw het langzaam af tot je kindje door heeft hoe hij aan het knijpzakje moet zuigen. Sommige kindjes zullen het fijner vinden als je het knijpzakje voor hun vasthoud terwijl zij het zuigen onder controle proberen te krijgen, zodra dit lukt nemen ze graag het knijpzakje van je over. In deze fase zal je het knijpzakje meer gaan gebruiken als tussendoortje, toetje of als voedzame toevoeging bij een maaltijd van kleine hapjes.

Dreumes

Vanaf deze leeftijd zal je het knijpzakje niet meer gebruiken voor maaltijden, het zal vooral gebruikt worden voor tussendoortjes en toetjes. Met name handig voor onderweg en op stap. Maar ook voor mee naar de oppas, opvang en/of de peuterspeelzaal.

Kleuters

Voor kleuters zijn de knijpzakjes handig om mee te geven naar school. Op veel scholen vragen ze al aan ouders om groente of fruit mee te geven naar school als tussendoortje. Maar niet alle kleuters eten graag elke dag een heel stuk fruit, en voor die kinderen kan het handig zijn om af te wisselen met een smoothie of yoghurt. Ook op deze leeftijd blijven de knijpzakjes handig voor onderweg en op stap.

 

© 2015 - 2018 Nom nom kids herbruikbare knijpzakjes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel