Kaaskoekjes

Artikel 1 van 7 Volgende

Koekjes en kaas! Daar zijn wij hier dol op. Dus kaaskoekjes klonk ons dan ook goed in de oren. Dit recept is heel eenvoudig en je kan er ook nog eens mee variëren! Zo is het basisrecept met gewone bloem. Maar omdat ik graag wil dat we wat meer vezels binnen krijgen wisselen wij bloem graag uit met volkoren tarwemeel, amandelmeel(foto 1)  of kikkererwten meel (foto 2). De koekjes worden met amandelmeel(foto 1) wel wat brosser en vallen daardoor sneller uit elkaar.

Basisrecept:

  • 100g bloem/ meel ( te vervangen met een meel naar keuze)
  • 100g (room) boter op kamertemperatuur
  • 100g geraspte (pittige) kaas ( wij gebuiken belegen kaas, ook heb ik wel eens oude kaas en parmezaanse kaar gebruikt)

Warm de oven voor op 180 graden. Kneed de ingredienten goed door tot je een samenhangend deeg hebt. Rol van het deeg balletjes en druk die plat. Leg de koekjes op een ingevette bakplaat of bakpapier en doe ze +/-15 minuten in een voorverwarmde oven of tot ze lichtbruin bruin zijn ( bij mij was dat al bij 10 minuten). En dan nog even wachten tot ze afgekoeld zijn!

© 2015 - 2022 Nom nom kids herbruikbare knijpzakjes en snackzakjes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel