Eiwitrijke chocolate chip koekjes
Deze koekjes zijn gemaakt met kikkererwtenmeel, daardoor bevatten ze meer eiwitten en vezels dan koekjes gemaakt met "gewone" tarwemeel. Ook zit er minder suiker in dan in gangbare recepten, zo kan je net wat gezonder snoepen ;-)
Ingredienten
60g Kokosolie (gesmolten en lichtjes afgekoeld )
35g suiker
1 groot ei
1 theelepel vanille extract
150g kikkererwten meel
1 grote eetlepel pindakaas
3/4 thelepel bak poeder
30g chocolade chips (puur of melk)
Verwarm de oven voor op 180 graden C en doe bakpapier op een bakplaat
Meng in een grote kom de gesmolten maar afgekoelde kokosolie, met de pindakaas, vanille extract, suiker en ei.
Meng in een aparte kom het kikkererwten meel met de bakpoeder. Daarna voeg je dit toe aan de grote kom, en meng alles samen tot een geheel. Als laatste voeg je de chocolade chips toe, maar dit kan je indien gewenst ook per koekje toevoegen
Maak van het mengsel kleine of iets grotere balletjes ( 18 kleine koekjes of 12 iets grotere koekjes) en plet ze een klein beetje. Bak de koekjes op 180 graden C voor 10-15 minuten of tot ze eeen goudbruin randje hebben. De koekjes goed laten afkoelen voor het op eten!