Pompoenpitten roosteren

Vorige Artikel 5 van 7 Volgende

Of je nu een Halloween pompoen maakt, of pompoensoep, gooi de pompoenpitten niet weg! Je kan ze namelijk heerlijk roosteren!

Ok ik geef toe het is even een klusje (een heerlijk slijmerig klusje volgens dochterlief ) maar het maakt een lekker tussendoortje of je kan ze natuurlijk ook weer in andere recepten gebruiken. 

Hoe zijn we te werk gegaan?

  1. Oven voorverwarmen op 200 graden 
  2. Na het uithollen van de pompoen, de pitjes tussen de draadjes vandaan vissen en in een pannetje doen. 
  3. Vervolgens hebben we de pitjes afspoelen en 10 minuten koken (of dit nodig is verschilt per persoon wij hebben het wel gedaan omdat ik ergens las dat het beter/ lekkerder zou zijn) 
  4. Giet de pitjes af en dep ze droog
  5. Leg de pompoenpitten op een bakplaat en doe er wat olijf olie overheen. Je kan naar eigen smaak ook kruiden toevoegen zoals zout, peper, chili, honing etc. 
  6. Rooster voor ongeveer 10 minuten in de oven of totdat ze lichtbruin zijn.
  7. Laat ze afkoelen en bewaar ze daarna in een luchtdichte pot of herbruikbaar snackzakje ;-)

Recept , Recepten

© 2015 - 2022 Nom nom kids herbruikbare knijpzakjes en snackzakjes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel