Appel-framboos puree

Vorige Artikel 2 van 5 Volgende

Een heerlijk fruithapje voor tussendoor of als toetje.

Ingrediënten:

  • 2  grote appels of 3 middelgrote appels (Elstar, Royal Gala of Pink Lady)
  • 10-15 Frambozen
  • 70ml water

Schil de appels en snij ze in kleine stukjes. Doe ze in een pan met het water.

Breng het aan de kook en laat het 5-6 minuten sudderen met de deksel op de pan. Roer regelmatig om ervoor te zorgen dat alle stukjes zacht worden. Als de appelstukjes zacht zijn, kan je het in de blender doen of pureren met een staafmixer in de pan. Doe de frambozen bij de zachte appels en meng/ pureer tot het een glad geheel is.

Door de framboos kunnen er wat pitjes in de puree zitten. Als je kindje dit niet fijn vind, dan kan je het mengsel door een zeef doen om de pitjes er uit te halen. Om tijd en moeite te besparen zou je alleen een klein beetje van het appelmengsel kunnen pureren met de frambozen en alleen dit gedeelte zeven. Vervolgens kan je de pitloze frambozen puree door de rest van de appel puree mengen.

Laat de framboos-appel puree even afkoelen voor je het in de knijpzakjes doet. Het mengsel zal nog wat dikker worden zodra het afgekoeld is, mocht het te dik zijn kan je het nog wat verdunnen met water.

Met de bovenstaande hoeveelheden vul je 2-3 Nom Nom Kids knijpzakjes.

Recept , Recepten, dessert , knijpfruit

© 2015 - 2022 Nom nom kids herbruikbare knijpzakjes en snackzakjes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel