Geroosterde kikkererwten zoet

Vorige Artikel 3 van 20 Volgende

Net iets gezonder snacken dat proberen we hier vaak. En ik zag op socialmedia wel eens vaker geroosterde kikkererwten langs komen.  Zowel hartig als zoet. Omdat kikkererwten erg voedzaam zijn wilden wij het wel eens proberen. Wij maakten als eerste de zoete variant en dat is goed bevallen. Wij maakten ze als volgt:

  • 200g kikkererwten (uitgelekt)
  • 2 tl. Koekkruiden 
  • 2 tl. Honing
  • 1 el. Kokosolie( vloeibaar)

Verwarm de oven op 200 graden. Leg de uitgelekte kikkererwten op een met bakpapier bekleedde bakplaat en doe deze 30 minuten in de voorverwarmde oven. Meng de honing, kruiden en kokosolie. Na 30 minuten meng je het kruidenmengsel door de kikkererwten en zet je het nog 10minuten in de oven. Even laten afkoelen en klaar is de heerlijke snack! Je kan ze in onze herbruikbare zakjes een aantal dagen bewaren en natuurlijk makkelijk meenemen als tussendoortje. Je kan natuurlijk ook een hartige variant maken door de honing weg te laten en andere kruiden te gebruiken zoals wat zout, paprikapoeder etc. 

© 2015 - 2022 Nom nom kids herbruikbare knijpzakjes en snackzakjes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel