Voorkom snaaien naar verkeerde snacks, ga "food preppen"

Artikel 2 van 14

Als we 's middags uit school komen hebben de kinderen meestal "zoooo'n honger", vaak moeten we dan nog naar de zwemles sport etc. En duurt het nog even voor we gaan avondeten. 

In een ideale wereld pakken mijn kinderen en ik dan een appel, een wortel of iets dergelijks. Maar in de werkelijkheid is de koektrommel vaak sneller gevonden. En hoewel de "ongezonde snacks" hier echt niet verboden zijn, wil ik graag aan mijn kinderen meegeven dat dit niet voor elke dag is en dat je er bewust mee om moet gaan. 

Om ervoor te zorgen dat we niet meteen de snoepkast in duiken is het wel zo handig om alvast wat klaar te hebben liggen. En zo probeer ik nu ook vaak te "food preppen" zoals het ook wel genoemd wordt. Ik snij van te voren al verschillende groenten zoals gesneden komkommer tomaat, worteltjes, paprika etc. Bewaar het in een afgesloten bakje of snackzakje en zo kan je het gelijk pakken en hoeven ze niet te wachten tot het gesneden is. Bovendien ook erg handig om een voorraadje te hebben liggen voor als je meteen door gaat naar de buitenschoolse activiteiten.

 

© 2015 - 2024 Nom nom kids herbruikbare knijpzakjes en snackzakjes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel