Eerste hapjes: Avocado

Artikel 5 van 14

Avocado, naar mijn idee is het een van de makkelijkste "kant en klare" babyhapjes! Je kan het er zo uit scheppen, even prakken of in reepjes snijden en zo aan je kindje geven. Ook als broodbeleg is het ideaal een beetje prakken en uitsmeren over de boterham!

Hoewel avocado eigenlijk onder de fruitsoorten valt, bevat het niet zoveel suiker. Daarentegen zit het wel vol met goede vetten, vitamines en mineralen. Dit laatste maakt het voor mij ook een goede toevoeging voor smoothies of ijsjes. Het maakt een fruitmengsel lekker romig, gezond en voegt er niet zoveel suiker aan toe. 

Een groot nadeel van Avocado is eigenlijk wel dat het snel bruin wordt, vooral als je het geprakt hebt. En daardoor doe je dat meestal pas wanneer je het direct op gaat eten. Maar daar deelde Suzanne laatste ook een handige tip voor: 

Doe je geprakte/ gepureerde avocado in een knijpzakje, zorg ervoor dat je alle lucht uit het zakje knijpt tijdens het afsluiten en sluit de zipsluiting goed af. De gepureerde avocado blijft zo makkelijk 2 dagen groen en vers in je koelkast.

Zo maak je makkelijk van te voren geprakte avocado die lekker groen blijft, erg handig voor bij de oppas of onderweg! (of voor je boterhammen op werk ;-) ) 

Voor de test gebruikte Suzanne een ongeprinte sample van de knijpzakjes. Voor Baby's hebben we de 140ml Safari knijpzakjes en voor peuters en kleuter hebben we de grote monster knijpzakjes met een inhoud van 200ml.

© 2015 - 2024 Nom nom kids herbruikbare knijpzakjes en snackzakjes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel