Maak zelf een heerlijke slush

Artikel 10 van 14

Slushpuppy's je kent ze misschien wel, ze zijn vaak te koop bij pretparken en braderieën. Maar wat er in zit……? Naar mijn idee erg veel suiker, kleurstof en een kunstmatig smaakje……. Dus ik maak liever zelf een slushpuppy van heerlijk gepureerd fruit en fruitsap. 

Maar met wat voorbereiding kan je eenvoudig een slush maken met een blender of pureerstaaf. Wat heb je nodig? Bevroren fruit en wat fruitsap! Ja zo simpel kan het zijn ;-) Je kan bevroren fruit kopen in de supermarkt maar je kan natuurlijk ook je eigen fruit invriezen, handig als je veel fruit hebt gekocht op de markt of bij een aanbieding.  

Voor de kinderen is het ook heerlijk in de knijpzakjes als ze lekker aan het buitenspelen zijn. Maar ook voor op stap, tijdens onze vakantie vroor ik het knijpfruit in en nam ik ze mee naar het strand in een koeltasje. Omdat het zo warm was, waren ze ondanks het koeltasje en en het koelelementje toch al wat ontdooit maar precies goed als slush!

Hieronder een recept van Suzanne waarmee je +/- 2 knijpzakjes kan vullen:

125g bevroren fruit

100ml verse jus d'orange uit de koelkast (water of appelsap) 

Doe het in de blender/ pureer het met een pureerstaaf, en maal het fijn tot een lekkere slush is. Als het te dik is of niet makkelijk te vermalen is kan je er wat extra sap of water bij doen.

Doe het in de knijpzakjes en het is meteen te eten!

Voor deze foto is gebruik gemaakt van bevroren zomerfruit, daar kunnen wat stukjes (pitjes van frambozen en bramen) in zitten dus mochten je kinderen dat niet lekker vinden kies dan voor mango, perzik, aardbeien, kiwi of meloen. Of wil  je een lekkere romige “shake” maak dan gebruik van bevroren banaan of avocado, dit geeft een heerlijk romige smaak het lijkt net een echte milkshake!

© 2015 - 2024 Nom nom kids herbruikbare knijpzakjes en snackzakjes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel