Lekker zelf eten met behulp van de knijpzakjes

Artikel 13 van 14

Zodra je kindje wat ouder is en wat meer gaat eten zal je (zeker thuis) gewoon stukjes eten op een bordje neerleggen die je kindje kan pakken of opprikken. Maar als je onderweg bent of op stap gaat dan blijven de knijpzakjes handig. 

De meeste baby's van 8+ maanden zijn handig genoeg dat ze het knijpzakje al zelf kunnen vast houden en gebruiken. De eerste paar keer zal het even oefenen zijn en zit je kindje misschien helemaal onder, maar snel genoeg lukt het ze wel. Als je kindje graag knijpt in het knijpzakje, doe er dan een wat dikkere puree of smoothie in en bouw het langzaam af tot je kindje door heeft hoe hij aan het knijpzakje moet zuigen.

Sommige kindjes zullen het fijner vinden als je het knijpzakje voor hun vasthoud terwijl zij het zuigen onder controle proberen te krijgen, zodra dit lukt nemen ze graag het knijpzakje van je over.

In deze fase zal je het knijpzakje meer gaan gebruiken als tussendoortje, toetje of als voedzame toevoeging bij een maaltijd van kleine hapjes. Bijvoorbeeld een knijpzakje met `gestampte`aardappeltjes en en knijpzakje met grof gepureerde groenten, waar je desnoods ook al wat vlees door hebt gedaan. Zo kan je onderweg en op stap er ook nog voor zorgen dat je kindje gezond eten binnen krijgt. 

Kijk ook op onze recepten pagina voor lekkere voedzame recepten. Meer informatie over samen eten met je kindje en dagmenu's? Kijk dan ook eens op de pagina's van het voedingscentrum.

© 2015 - 2024 Nom nom kids herbruikbare knijpzakjes en snackzakjes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel