Eerste hapjes met behulp van de knijpzakjes

Artikel 14 van 14

Tussen de 4 en 6 maanden mag je kleintje al wat gaan "oefenen" met vast voedsel. Vanaf 6 maanden heeft je kindje ook echt de oefenhapjes nodig naast de borst- en/of flesvoeding. En dan zijn de Nom Nom kids knijpzakjes ideaal. 

In het begin zal je kleintje alleen aan het proeven zijn, vaak gaan er dan niet meer dan een paar hapjes in. Over het algemeen is het aanbevolen om in het begin altijd maar 1 smaak aan te bieden. En een paar dagen achter elkaar hetzelfde, zo kan je kindje aan de smaak wennen. En daar zijn de zijn de Nom Nom Kids knijpzakjes erg handig voor. Je maakt namelijk op één dag een grotere hoeveelheid die je vervolgens in kan vriezen in de knijpzakjes. In het begin hoeft je kindje niet veel te hebben en je kunt dan de knijpzakjes het beste vullen met +/- 100 gram voeding (halverwege het venstertje, bovenkant venstertje is +/-130 gram). Tip: schrijf op de achterkant de datum en wat er in zit, makkelijk als je snel wat wil pakken en ook om de houdbaarheid in de gaten te houden.

Het ontdooien van de knijpzakjes kan je het beste doen door het knijpzakje ruim van te voren(bv de avond ervoor of in de ochtend) in de koelkast te leggen. Je kunt de knijpzakjes verwarmen in een bakje warm water. Ben je onderweg, neem dan het knijpzakje bevroren mee in een koeltasje en neem een thermosfles met gekookt/ warm water mee om het op te warmen. Let op: voor het voeden van je baby altijd eerst zelf de temperatuur controleren!

Je kunt de inhoud van het knijpzakje direct op een lepeltje knijpen en zo aan je kindje geven. 

Naarmate je kindje meer gaat eten kan je meer gaan variëren en hele maaltijden gaan geven. Kijk ook bij onze andere tips en op onze recepten pagina hebben we lekkere recepten voor verschillende leeftijden. 

Meer informatie over de eerste hapjes voor je kindje en dagmenu's? Kijk dan ook eens op de pagina's van het voedingscentrum.

© 2015 - 2024 Nom nom kids herbruikbare knijpzakjes en snackzakjes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel